Indretning af soveværelset har stor betydning for din søvn!

Når man indretter sit soveværelse, så kan man snildt komme til at nedprioritere hvor stor en betydning det har for ens nattesøvn. Man skal altid være opmærksom på selve værelset samt sengen, for at være sikker på at det passer til dig og dinesøvnbehov. Der er dog nogle tommelfingerregler for soveværelser, som kan tilpasses de flestes soveværelser.

En god seng at sove i er nu det vigtigste.

En seng som støtter dig ergonomisk, samt passer til dine behov i forhold til størrelse, er noget af det vigtigste, man kan have. En god nats søvn er lig med sundhed, og din seng betyder meget for dit velvære. Et bud på en seng i de større klasser kunne være kontinentalsenge, hvor der både er plads til partner, børn og vuffi, hvis hele familien skal sove sammen. Her er det også vigtigt at man har en madras, som passer til ens behov, og det er jo ikke nødvendigvis de samme behov som ens partner har.

Mulighed for mørke samt gennemtræk

De fleste sover bedst, når det er totalt mørkt, og man skal derfor gerne have nogle mørklægningsgardiner eller lignende, så man ikke bliver forstyrret af en solopgang. Derudover er det meget vigtigt at man sover et sted, hvor der er mulighed for at lufte ud, og få noget ilt til at cirkulere i værelset. Iltoptag under søvn har meget at sige i forbindelse med hvor godt vores hjerne restituerer. Så det er vigtigt at kunne få frisk luft ind i værelset, om ikke andet i løbet af dagen, hvis man bor et sted, hvor det larmer for meget til at have åbne vinduer. Larm og lyde er også en ting, som man helst skal undgå, hvis man er en person, som sover let. Men det kan et par ørepropper snildt fixe. Så er der bare at sige: sov godt!