Hvilken harddisk skal jeg vælge?

Mangler du plads på din computer? Eller er din gamle harddisk stået af? Så har du brug for en ny harddisk. En harddisk er nemlig et uundværligt stykke hardware, da det er her, alle dine filer, mapper og billeder på din computer lagres. Men hvilken harddisk skal du så vælge? Der findes grundlæggende tre forskellige slags: mekanisk harddisk, SSD-harddisk og M.2 SSD Harddisk. Vi vil her uddybe forskellene på dem.

En mekanisk harddisk

En mekanisk harddisk er en traditionel harddisk, som består af flere skiver der roterer rundt når harddisken anvendes. En sådan harddisk kaldes også ofte for en gammeldags harddisk. Selvom den er gammeldags benyttes den dog stadig flittigt, og der er faktisk fordele ved at vælge netop sådan en harddisk.

Den primære fordel er, at traditionelle mekaniske harddiske er markant billigere end nye moderne harddiske. Du får altså med andre ord langt mere for pengene, når du vælger en gammeldags harddisk.

Ulemperne ved at vælge en mekanisk harddisk er, at de er langsommere end de nye og moderne harddiske. Derudover bruger de mere strøm og har også en kortere levetid.

Er der så overhovedet nogen grund til at vælge en traditionel harddisk? Ja, for det er her, du får suverænt mest lagerplads for pengene. Har du brug for meget plads til billige penge, er det derfor et oplagt valg.

SSD-harddisk

En SSD-harddisk er en videreudvikling af en traditionel harddisk. Den største forskel mellem de to harddiske er, at SSD-harddisken er markant hurtigere – faktisk ca. 5 gange så hurtig. Det tager altså 5 gange så lang tid at overføre filer til og fra en traditionel harddisk, som det gør for en SSD-harddisk.

M.2 SSD Harddisk

En M.2 SSDH Harddisk er en videreudvikling af SSD-harddisken. Fordelen ved en M.2 SSDH Harddisk er, at de fylder meget lidt. De er derfor velegnede til transportable computere, som fx små bærbare computere.