Fire ting du altid skal have med på din rejse til syden

Det kan være svært at forudsige, hvilke udfordringer du kommer ud for på din rejse til syden, og du vil derfor aldrig kunne pakke den helt perfekte kuffert. Der er dog nogle gængse ting og remedier, som det altid er en god idé at have på sig for at være bedst muligt forberedt på diverse hændelser.

Beskyttelse mod sol og maveproblemer

Diarré, solskoldning og insektbid. Her er nogle ting, du skal have med i kufferten, så du er forberedt på det værste:

  • Solcreme! Den nødvendige faktor kan variere afhængig af din hudtype og dit rejsemåls UV, men du skal altid have solcreme med! Det er vigtigt at beskytte sin hud mod skarp sol, også selvom du ikke er en person, der normalt bliver forbrændt.

  • En solhat. I den højtstående, brændende middagssol er det vigtigt at beskytte dit hoved og hovedbund for direkte sollys. Hav derfor altid en solhat på, hvis du bevæger dig ud af skyggen i middagstimerne.

  • Insektspray/myggespray. Især en god idé på campingferier, eller hvis du opholder dig meget udenfor efter mørkets frembrud, da dette er myggenes mest aktive timer på døgnet.

  • paraghurt tabletter. Du vil blive udsat for mange fremmede bakterier i det mad og drikke, du indtager på din rejse. Paraghurt tabletter virker både forbyggende og bevarer den gode tarmflora, samt kan bruges som helbredende remedie, når uheldet er ude. Tabletterne kan købes som håndkøb på apoteket eller bestilles hjem fra nettet.

Klar, parat – rejs afsted

Når du kan tjekke disse ting af på din praktiske pakkeliste, er du allerede godt på vej. Det er altid en god idé at medbringe diverse medicinske remedier hjemmefra, selvom det er håndkøb, da det kan være udfordrende at navigere i lægemidler på udenlandske apoteker – dette ved du, hvis du nogensinde har skullet forklare paraghurt på gebrokkent engelsk.