Sådan hjælper du dit barn med at komme i gang med at ride

Har du et barn, der har udtrykt et ønske om, at han eller hun gerne vil ride? Det kan være svært at vide, hvordan du skal gribe det an som forældre, hvis du ikke har erfaring med heste. Derfor er det godt, at du er landet her. Du får nemlig nogle konkrete råd til, hvordan du kan gribe det an, når dit barn gerne vil blive en rytter.

Hvis dit barn vil begynde at ride, skal du støtte det! Ridning er en fantastisk afslappende aktivitet, der giver dit barn mulighed for at komme mere ud i naturen.

Der er noget magisk ved at ride på en hest. Det giver en følelse af frihed, når man føler sig tryg på en hesteryg. Og så er ridning en af de bedste måder, at komme væk fra hverdagens trummerum på. Samtidig er ridning en fantastisk måde for dit barn at få motion på, og det er også rigtig god balancetræning.

Køb rideudstyr

For at du kan støtte dit barn fuldt ud, bør du give ham eller hende noget rideudstyr. Uden det rigtige udstyr, når dit barn rider første gang, kan det være en ærgerlig oplevelse for ham eller hende.

Sørg for at købe et par gode ridestøvler, en ridehjelm og lidt strigleudstyr, så dit barn får en god start med sin nye yndlingsaktivitet.

Start på en rideskole

Dit barn kan starte med at gå til ridning på en rideskole. En god rideskole har heste, der er vant til børn, og som er rolige at ride på for nybegyndere.

Når dit barn har gået til ridning i noget tid, og han eller hun føler sig tryg på hesteryggen, kan I begynde at kigge efter at få en halvpart eller en helpart.