Bedste tips til et godt haveskur

Har du fået lidt få mange haveredskaber eller planter, der ikke kan tåle frost? Det dur ikke helt at prioritere planterne over bilen, når vinteren kommer, og det dur endnu mindre, hvis man aldrig kan finde det, man skal bruge. Et haveskur kan være din redning. Det lægger jo i ordet, men et haveskur er til for at holde på alle de ting, som gerne skal have tag over hovedet, men ikke nødvendigvis kræver en brændeovn. Her kommer lidt gode tips til dig, som ønsker dig et haveskur.

Robuste rammer

Vi lever i et land, hvor det stormer den ene dag og fryser den næste, og de fleste er ikke interesserede i at udskifte deres haveskur en gang hvert femte år. Hvis du gerne vil have et skur, der holder, skal du vælge holdbare, robuste rammer til konstruktionen. Mange vælger et træskur, som kan ælde med ynde, men taget skal gerne være af et stærkere materiale. Eksperter i ståltag vil klart anbefale stålplader, som kan give regn, slud og blæst kamp til stregen og holde i mange år. Ståltag fås i mange farver og er let at montere, hvis du selv vil bygge skuret.

Hold det inde og det andet ude

Du får det bedste skur, hvis du placerer det på en form for fundament, der hæver det over jorden. På denne måde undgår du den værste fugt, som kan forårsage svampe eller andre vækster inde i skuret. Andre ting, du skal være opmærksom på, er, hvad du opbevarer i skuret. Hvis du ønsker at have grøntsager eller frugt liggende, skal du sørge for at tætne skuret, så mus eller rotter ikke kan komme ind. Alternativt kan du opbevare det i en lukket kasse. Et haveskur kan bruges til alt muligt opbevaring, du skal bare være opmærksom på, at der måske er nogle, som gerne vil være med til festen.